Brambory zapečené s mletým masem a lečem

Suroviny

brambory vařené ve slupce
1 kg
mleté vepřové maso
0,5 kg
cibule
1 ks
mletá paprika
1 ČL
zeleninové lečo
1 ks
vejce
3 ks
mléko
2 dcl
strouhaný eidam
100 g

Postup přípravy:

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso  a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 min. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby.

Zapékáme asi 15 min. Pak zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 min. Pro ještě lepší chuť můžete mléko nahradit smetanou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist