Brambory se slaninou, žampióny a sýrem

Suroviny

brambor

1 kg

cibule

2 ks

anglické slaniny

300 g

žampiónů

200 g

česneku

4 stroužky

nastrouhaného sýra (eidam nebo niva)

150 g

sójové omáčky

1 PL

podravky

1/2 ČL

sůl

dle chuti

drcený kmín

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete olejem, vložte do ní brambory, osolte je, okořeňte, přidejte 3 lžíce oleje a sójovou omáčku a promíchejte. Mísu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a brambory upečte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. Slaninu nakrájejte na nudličky a trochu ji vyškvařte na pánvi. Přidejte cibuli, žampióny a prolisovaný česnek a za občasného míchání asi 5 minut smažte. Směs zamíchejte do hotových brambor, posypte sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby. Podávejte se zeleninovým salátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 4:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist