Brambory se slaninou, žampióny a sýrem

Suroviny

brambor
1 kg
cibule
2 ks
anglické slaniny
300 g
žampiónů
200 g
česneku
4 stroužky
nastrouhaného sýra (eidam nebo niva)
150 g
sójové omáčky
1 PL
podravky
1/2 ČL
sůl
dle chuti
drcený kmín
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete olejem, vložte do ní brambory, osolte je, okořeňte, přidejte 3 lžíce oleje a sójovou omáčku a promíchejte. Mísu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a brambory upečte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. Slaninu nakrájejte na nudličky a trochu ji vyškvařte na pánvi. Přidejte cibuli, žampióny a prolisovaný česnek a za občasného míchání asi 5 minut smažte. Směs zamíchejte do hotových brambor, posypte sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby. Podávejte se zeleninovým salátem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 4:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist