Bramborové noky

Suroviny

brambory
750 g
vejce
1 ks
sůl
hrubá mouka
250 g

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Brambory vařte ve slupce 15-20 minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte.

Přidejte k nim vejce, trochu soli, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet.

Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10-12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.2.2012 12:50| autor: EmmaganTeyla

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist