Borůvkový závin s mascarpone

Suroviny

listové těsto
1 ks
borůvky
200 g
mascarpone
200 g
cukr
1 PL
vejce
1 ks
šlehačka
1 ks

Postup přípravy:

Mascarpone promícháme se žloutky (na 200 g mascarpone 1 žloutek) a cukrem, je důležité míchat opatrně, aby se hmota nesrazila a zůstala krémová. Na závěr přidáme čerstvé borůvky. Při použití mražených je důležité nechat borůvky rozmrznout a vycedit šťávu, tu svaříme s cukrem do konzistence sirupu. Vznikne tak borůvková omáčka, kterou štrůdl při servírování ozdobíme. Takto připravenou směs naneseme na rozválený plát listového těsta, který jsme před tím potřeli rozšlehanými vejci z vnitřní strany, důkladně zavineme, aby směs nevytekla ven, celý závin potřeme opět rozšlehanými vejci a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C 15–20 minut. Závin podáváme s čerstvou šlehačkou a omáčkou z borůvek.

Recept by Café Štrůdl

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2015 2:18| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist