Boršč se smetanou a zeleninou

Suroviny

hovězí maso

300 g

vepřové maso

200 g

slanina

50 g

velká cibule

1 ks

kořenová zelenina (mrkev, celer a petržel)

300 g

bílé hlávkové zelí (možno rozdělit napůl s červeným)

200 g

brambory

250 g

rajčata (i z konzervy)

200 g

červená řepa (může být i naložená)

200 g

bobkový list

1 ks

nové koření

5 zrnek

celý černý pepř

10 kuliček

sladká mletá paprika

1 ČL

hladká mouka

1 PL

sladká smetana

150 ml

citrónová šťáva

dle chuti

sůl

dle chuti

ocet

dle chuti

cukr

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (asi 2 l). Přidejte rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, osolte a vařte zvolna asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo. Potom vyndejte i hovězí, vývar přeceďte a vhoďte do něj očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte lžíci octa a vařte asi 5 minut. Červenou řepu nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka (pokud použijete naloženou, jen ji sceďte, ale nevařte). Slaninu nakrájejte na kostičky, vyškvařte, přidejte papriku, zamíchejte a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a za občasného míchání 15 minut povařte. Nakonec přidejte kostičky řepy, na kostky pokrájené maso, nasekanou petrželku, dochuťte citrónem, cukrem a solí a prohřejte. Podávejte s chlebem.

Tip: porce ozdobte kopečkem zakysané smetany a zelenou částí pórku nakrájeným na nudličky.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist