Ruské pelmeně s masem

Suroviny

vejce
1 ks
hladká mouka
700 g
voda
500 ml
sůl
1/2 ČL
mouka na vál
dle potřeby
mleté maso
500 g
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
sůl, pepř
dle chuti
máslo na přelití
dle potřeby
zakysaná smetana na přelití
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 1 vejce, 700 g hladké mouky, 500 ml vody, 1/2 lžičky soli, mouka na vál

Náplň: 500 g mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, máslo a zakysaná smetana na přelití

Mouku prosejte na vál a zapracujte do ní kulatým nožem vodu, sůl a vejce. Rukama vypracujte pružné těsto, zakryjte ho utěrkou nebo miskou a nechte asi půl hodiny odpočinout. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Vše smíchejte s masem, osolte a opepřete. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tenký plát a vykrájejte kolečka. Na polovinu z nich naneste lžičkou masovou náplň a přiklopte zbylými placičkami. Okraje dobře stlačte. Kousky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 20–30 minut. Uvařené pelmeně sceďte a ihned podávejte přelité rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist