Šťovíkový boršč

Suroviny

přední hovězí
500 g
vepřové ramínko
500 g
mrkev
2 ks
petržel
1 ks
celer
1/2 ks
oloupané brambory
5 ks
cibule
2 ks
šťovík
30 g
nasekaný kopr
2 PL
uvařená vejce
3 ks
kuličky pepře
10 ks
bobkový list
1 ks
sůl
olej
2 PL
smetana
150 ml
zakysaná smetana
150 ml

Postup přípravy:

Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší kostičky.

Šťovík opláchneme a nakrájíme na 3 mm široké nudličky a 1 cibuli nakrájíme na jemno.

Do pánve s rozehřátým olejem dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme šťovík a mírně osmahneme.

Uvařené maso vyndáme a do vývaru dáme mrkev, celer, petržel, cibuli a brambory, dolijeme převařenou vodu, necháme asi tak 10 minut vařit.

Poté přidáme šťovík a kopr a necháme ještě 8 minut vařit a pak přidáme nakrájené uvařené maso a na čtvrtiny nakrájená uvařená vejce. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.

Do boršče přidáváme smetanu do talíře každý sám dle jeho chuti. Podáváme s chlebem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist