Boršč se slaninou a smetanou

Suroviny

hovězího masa

300 g

vepřového masa

200 g

slaniny

50 g

velké cibule

1 ks

kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)

300 g

bílého hlávkového zelí (možno rozdělit napůl s červeným)

200 g

brambor

250 g

rajčat (i z konzervy)

200 g

červené řepy (může být i naložená)

200 g

bobkového listu

1 ks

nového koření

5 ks

černého pepře

10 ks

sladké mleté papriky

1 ČL

hladké mouky

1 PL

sladké smetany

150 ml

citrónová šťáva

dle chuti

sůl, cukr

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

ocet

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (asi 2 l). Přidejte rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, osolte a vařte zvolna asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo. Potom vyndejte i hovězí, vývar přeceďte a vhoďte do něj očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte lžíci octa a vařte asi 5 minut. Červenou řepu nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka (pokud použijete naloženou, jen ji sceďte, ale nevařte). Slaninu nakrájejte na kostičky, vyškvařte, přidejte papriku, zamíchejte a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a za občasného míchání 15 minut povařte. Nakonec přidejte kostičky řepy, na kostky pokrájené maso, nasekanou petrželku, ochuťte citronem, cukrem a solí a prohřejte. Podávejte s chlebem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.10.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist