Boršč se slaninou a smetanou

Suroviny

hovězího masa

300 g

vepřového masa

200 g

slaniny

50 g

velké cibule

1 ks

kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)

300 g

bílého hlávkového zelí (možno rozdělit napůl s červeným)

200 g

brambor

250 g

rajčat (i z konzervy)

200 g

červené řepy (může být i naložená)

200 g

bobkového listu

1 ks

nového koření

5 ks

černého pepře

10 ks

sladké mleté papriky

1 ČL

hladké mouky

1 PL

sladké smetany

150 ml

citrónová šťáva

dle chuti

sůl, cukr

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

ocet

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (asi 2 l). Přidejte rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, osolte a vařte zvolna asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo. Potom vyndejte i hovězí, vývar přeceďte a vhoďte do něj očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte lžíci octa a vařte asi 5 minut. Červenou řepu nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka (pokud použijete naloženou, jen ji sceďte, ale nevařte). Slaninu nakrájejte na kostičky, vyškvařte, přidejte papriku, zamíchejte a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a za občasného míchání 15 minut povařte. Nakonec přidejte kostičky řepy, na kostky pokrájené maso, nasekanou petrželku, ochuťte citronem, cukrem a solí a prohřejte. Podávejte s chlebem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.10.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist