Blesková vajíčková polévka s petrželkou

Suroviny

hrubá mouka
2 PL
máslo
20 g
vejce
1 ks
petrželová nať
voda
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Do hrnce dáme máslo a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalijeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl a nasekanou petrželku. Je to základní polévka, do které můžete podle chuti přidat to, co máte rádi (zeleninu, maso, uzeninu). Někdo nepřidává nic, dokonce ani masox.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist