Báječná rebarborová buchta se skořicí

Suroviny

vajec
4 ks
cukru
150 g
hera
polohrubé mouky
500 g
prášek do pečiva
1 ks
rebarbora
cukr, skořice

Postup přípravy:

Na těsto: 4 žloutky, 150 g cukru, hera, 500 g polohr. mouky, prášek do pečiva

Na náplň: rebarbora, cukr, skořice, sníh z bílků

Těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, změklou heru, přidáme mouku s práškem do pečiva. Jednu třetinu těsta hned odložíme do mrazáku. Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.
Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou, cca 500 -600g, takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká, přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku). Tuto směs rozetřeme na těsto.

Další vrstvu tvoří sníh (před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu. Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2013 10:12| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist