Babiččin mřížkový koláč s marmeládou

Suroviny

polohrubá mouka

300 g

máslo

200 g

žloutek

2 ks

cukr

80 g

kypřící prášek do pečiva

1/4 balíčku

vanilkový cukr

1/2 balíčku

citrónová kůra

dle chuti

ostružinová marmeláda

dle potřeby

jádra vlašských ořechů

dle potřeby

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Z proseté mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Potom 2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm, předem vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Celý povrch potřeme ostružinovou marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a vyskládáme z nich na připraveném koláči mřížku. Mezery v mřížce vyplníme půlkami jader vlašských ořechů. Formu s těstem vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme dozlatova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2018 2:00| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist