Babiččin mřížkový koláč s marmeládou

Suroviny

polohrubá mouka

300 g

máslo

200 g

žloutek

2 ks

cukr

80 g

kypřící prášek do pečiva

1/4 balíčku

vanilkový cukr

1/2 balíčku

citrónová kůra

dle chuti

ostružinová marmeláda

dle potřeby

jádra vlašských ořechů

dle potřeby

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Z proseté mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Potom 2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm, předem vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Celý povrch potřeme ostružinovou marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a vyskládáme z nich na připraveném koláči mřížku. Mezery v mřížce vyplníme půlkami jader vlašských ořechů. Formu s těstem vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme dozlatova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2018 2:00| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist