Ananasový dort se smetanou

Suroviny

vejce
6 ks
práškový cukr
260 g
hrubá mouka
140 g
olej a mouka na vymaštění a vysypání dortové formy
0,5 kg ananas
1 plechovka
prášková želatina
2 KL
smetana
1/2 l

Postup přípravy:

Náplň: 1 půlkilová ananasová konzerva, 2 kávové lžičky práškové želatiny, 1/2 l smetany, 80 g práškového cukru

Žloutky dobře utřeme s cukrem. Potom postupně zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a mouku.

V dortové formě, kterou jsme vymastili a vysypali moukou, upečeme 2 piškotové korpusy. Práškovou želatinu vsypeme do hrnečku, polijeme ji dvěma lžícemi vody a necháme nabobtnat.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Každý vychladnutý piškotový korpus lžičkou vydlabeme tak, aby na dně a po okrajích zůstala asi dvoucentimetrová vrstva.

Z ananasové konzervy odlijeme šťávu, zahřejeme ji a rozpustíme v ní nabobtnalou želatinu. Ananas pokrájíme na malé kousky. Smetanu vyšleháme, přisladíme práškovým cukrem a vmícháme do ní vychladnutou ananasovou šťávu se želatinou.

Z takto připravené šlehačky odebereme určitou část, kterou použijeme na ozdobení dortu. Do části, která zůstala, přimícháme nakrájané ananasové kousky.

Oba vydlabané korpusy naplníme šlehačkovou hmotou a mírným tlakem je spojíme. Povrch a strany natřeme zbylou šlehačkou a přizdobíme kousky ananasu.

Hotový dort uložíme na podnos a v chladnu ho necháme tuhnout 3-4 hodiny. (Vydlabané těsto z korpusů použijeme na přípravu rumových kuliček).

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.10.2011 6:08| autor: 4ngel

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist