Tuňák s rajčatovou salsou

Suroviny

filetů z tuňáka
800 g
šalotky
80 g
rajčat
200 g
sezamových semen
1 hrst
malé chilli papričky
1 ks
limetek
2 ks
sójové omáčky
50 ml
olivového oleje
3 PL
mořská sůl
dle chuti
mletá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu omyjte a šalotky oloupejte. Rajčata předvařte ve vroucí vodě, oloupejte, vyřízněte jádro a pokrájejte na kostky. Chilli papriku rozkrojte napodél a odstraňte semena. Chilli papriku a šalotky najemno pokrájejte na kostky a přidejte k rajčatům. Na sucho opražte v pánvi sezamová semínka a nechte vychladnout. Ze dvou limetek vymačkejte šťávu a přidejte ji spolu se sójovou omáčkou, dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a opraženým sezamem do rajčatové směsi. Dle chuti přidejte do salsy sůl a trochu pepře. Filety z tuňáka okořeňte troškou soli a větším množstvím mleté papriky. Potřete grilovací mřížku olejem a filety grilujte zhruba 5 minut.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.7.2016 1:16| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist