Žloutkové řezy s krémem

Suroviny

hladká mouka
400 g
máslo
250 g
cukr
250 g
prášek do pečiva
1 balíček
vejce
1 ks
kůra z citrónu
1 ks
mléko
1/2 l
hrubá mouka
4 PL
žloutky
2 ks
vanilkový cukr
1 balíček

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g cukru (krupice), 1 prášek do pečiva, 1 vejce
kůra z 1 citronu, 2-3 lžíce mléka – můžeme dát víc, podle toho jak mouka saje

Krém: 1/2 l mléka + 4 lžíce hrubé mouky – uvařit v kaši, 150 g cukru krupice, 150 g másla, 2 žloutky
1 vanilkový cukr

Ze všech přísad vytvoříme na vále těsto a rozdělíme ho na 2 stejné kusy, vyválíme a upečeme na plechu v troubě do růžova. Ještě teplé sundáme z plechu. Dále si uvaříme kaši a dáme jí vychladnout.
V míse utřeme máslo a ostatní přísady a postupně přidáváme vychladlou kaši. Náplní potřeme placku, přiklopíme druhou, namažeme jí pikantní zavařeninou a navrch dáme citronovou polevu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist