Zelná polévka s klobásou a smetanou

Suroviny

klobásy
2 ks
brambor
6 ks
zelí (ve skle nebo v pytlíku)
1 ks
cibule
1 ks
sádla
2 PL
zakysaná smetana
sůl, pepř, paprika
vaječný žloutek
1 ks

Postup přípravy:

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím si oloupeme klobásy. Ty nakrájíme na malé kostičky, vložíme na cibuli, osolíme, opepříme, zasypeme sladkou paprikou, chvíli osmahneme a zalijeme vodou.

Do vody dáme oloupané, omyté a na malé kostičky nakrájené brambory, které necháme chvíli povařit. Nakonec vložíme zelí a vaříme asi 15 minut. Pokud chceme zelnici kyselejší, vložíme zelí i s nálevem. Pokud ne, nálev slijeme. Žloutek z vajíčka rozšleháme ve smetaně a zelňačku zahustíme. Pokud nemůžete „doladit“ chuť, přidejte do hrnce kostku masoxu.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist