Zelná polévka s klobásou a smetanou

Suroviny

klobásy
2 ks
brambor
6 ks
zelí (ve skle nebo v pytlíku)
1 ks
cibule
1 ks
sádla
2 PL
zakysaná smetana
sůl, pepř, paprika
vaječný žloutek
1 ks

Postup přípravy:

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím si oloupeme klobásy. Ty nakrájíme na malé kostičky, vložíme na cibuli, osolíme, opepříme, zasypeme sladkou paprikou, chvíli osmahneme a zalijeme vodou.

Do vody dáme oloupané, omyté a na malé kostičky nakrájené brambory, které necháme chvíli povařit. Nakonec vložíme zelí a vaříme asi 15 minut. Pokud chceme zelnici kyselejší, vložíme zelí i s nálevem. Pokud ne, nálev slijeme. Žloutek z vajíčka rozšleháme ve smetaně a zelňačku zahustíme. Pokud nemůžete „doladit“ chuť, přidejte do hrnce kostku masoxu.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist