Těsto: 100 g hery, 100 g hrubé mouky, 100 g měkkého tvarohu, 1 špetka soli
Náplň: 300 g zeleninové směsi (mražené nebo čerstvé), 2 vejce a 2 žloutky, 250 ml mléka, 2 lžičky škrobové moučky, 2 lžičky strouhaného parmezánu, 4 lžíce strouhaného sýru
Vejce a žloutky dobře rozmíchejte s mlékem a se škrobovou moučkou, osolte a opepřete. Zeleninu krátce povařte v osolené vodě, sceďte a nechte okapat, popř. nakrájejte na menší kostičky. Heru utřete s tvarohem a solí, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Rozválejte ho na pomoučeném vále na plát a vykrájejte kolečka o něco větší, než máte formičky na bábovičky nebo na košíčky. Těstem pokryjte dno vymazaných formiček a okraje vytáhněte do výšky. Na těsto nandejte zeleninovou směs, zalijte mléčnou hmotou, uhlaďte a posypte strouhanými sýry. Formičky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 30 minut (během pečení stáhněte teplotu trouby na 180 °C).