Zeleninová polévka se smetanou

Suroviny

mrkve
200 g
kedlubny
1 ks
nových brambor
150 g
hrášku
150 g
másla
30 g
dětské krupičky
70 g
zeleninového vývaru (i z kostky nebo sypkého)
3/4 l
vajec
1 ks
smetany
50 ml
sůl, pepř
dle chuti
zelená nať (petrželka, pažitka, mladá nať cibulky)
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkev nechte zvlášť, hrášek vyloupejte. Na rozpuštěném másle krátce opečte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s krupičkou, přidejte zbylou zeleninu, zalijte vývarem a osolte. Zvolna vařte až je zelenina měkká, pak vmíchejte vejce rozkvedlané ve smetaně. Nechte přejít varem, podle chuti přidejte pepř, je-li třeba přisolte. Odstavte a vmíchejte jemně nasekané zelené natě.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2017 2:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist