Zeleninová polévka se smetanou

Suroviny

mrkve

200 g

kedlubny

1 ks

nových brambor

150 g

hrášku

150 g

másla

30 g

dětské krupičky

70 g

zeleninového vývaru (i z kostky nebo sypkého)

3/4 l

vajec

1 ks

smetany

50 ml

sůl, pepř

dle chuti

zelená nať (petrželka, pažitka, mladá nať cibulky)

dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkev nechte zvlášť, hrášek vyloupejte. Na rozpuštěném másle krátce opečte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s krupičkou, přidejte zbylou zeleninu, zalijte vývarem a osolte. Zvolna vařte až je zelenina měkká, pak vmíchejte vejce rozkvedlané ve smetaně. Nechte přejít varem, podle chuti přidejte pepř, je-li třeba přisolte. Odstavte a vmíchejte jemně nasekané zelené natě.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2017 2:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist