Polévka s hlívou a zeleninou

Suroviny

hlíva ústřičná
250 g
máslo nebo olej
50 g
střední cibule
1 ks
hladká mouka
1 PL
mléko
250 ml
sůl a pepř
dle chuti
žloutek
1 ks
kořenová zelenina
70 g
muškátový oříšek
1 ks

Postup přípravy:

V kastrolu usmažíme cibuli na oleji a přisypeme hladkou mouku, ze které uděláme cibulovou zásmažku. Přilijeme 1 šálek vody, přidáme pokrájenou hlívu, zeleninu, osolíme a okořeníme. Vaříme do poloměkka. Před ukončením varu v mléce rozšleháme žloutek a vlijeme do polévky. Dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.10.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist