Zeleninová polévka

zeleninova-polevka-1100x618.jpg

Suroviny

mrkev

200 g

kedlubna

1 ks

nové brambory

150 g

hrášek

150 g

máslo

30 g

dětská krupička

70 g

vejce

1 ks

zeleninový vývar (i z kostky nebo sypký)

0,75 ml

smetana

50 ml

zelená nať (petrželka, pažitka, mladá nať cibulky)

dle chuti

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkev nechte zvlášť, hrášek vyloupejte. Na rozpuštěném másle krátce opečte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s krupičkou, přidejte zbylou zeleninu, zalijte vývarem a osolte. Zvolna vařte až je zelenina měkká, pak vmíchejte vejce rozkvedlané ve smetaně. Nechte přejít varem, podle chuti přidejte pepř, je-li třeba přisolte. Odstavte a vmíchejte jemně nasekané zelené natě.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist