Zastřená vejce s bylinkovou oblohou

zastrena-vejce-s-bylinkovou-oblohou-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

čerstvá vejce
4 ks
měkký tvaroh nebo žervé
200 g
celozrnný chléb
4 plátky
ocet
4 PL
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti
mladý špenát, libeček, polníček, petrželka, pažitka
dle libosti a chuti

Postup přípravy:

Tvaroh rozmíchejte podle chuti se solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami a natřete ho na plátky chleba. Uveďte do varu vodu, přidejte do ní sůl a ocet a pak teplotu ztlumte na minimum. Vejce rozklepněte jedno po druhém do naběračky, opatrně je vpusťte do horké vody, vařte velmi zvolna 1-2 minuty – podle toho, jak je chcete mít tuhá. Pak vejce vyjměte děrovanou naběračkou a přeložte na namazané plátky chleba. Obložte je lístky bylin.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist