Zastřená vejce se zakysanou smetanou

zastrena-vejce-v-zakysane-smetane-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

ocet
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
vejce
4 ks
zakysaná smetana
200 g
bílý jogurt
150 g
olivový olej
2 PL
citrónová šťáva z 1/2 ks citrónu
1/2 ks
pažitka
1 svazeček
hlávkový salát
1 ks

Postup přípravy:

Vodu uveďte do varu, přidejte do ní trochu octa a sůl, 4 vejce postupně po jednom rozklepněte do naběračky a opatrně je nechte sklouznout do horké vody. Vařte mírným varem 1 – 2 minuty podle toho, jak chcete mít vejce uvařené. Pak je vyndejte děrovanou naběračkou. Rozmíchejte 200 g zakysané smetany se 150 g bílého jogurtu, 2 lžícemi olivového oleje, šťávou z 1/2 citrónu, solí, pepřem a svazečkem jemně nasekané pažitky. Do misek rozdělte natrhaný hlávkový salát, vejce, zalijte omáčkou a dozdobte zelenými natěmi.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist