Zastřená vejce se zakysanou smetanou

zastrena-vejce-v-zakysane-smetane-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

ocet
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
vejce
4 ks
zakysaná smetana
200 g
bílý jogurt
150 g
olivový olej
2 PL
citrónová šťáva z 1/2 ks citrónu
1/2 ks
pažitka
1 svazeček
hlávkový salát
1 ks

Postup přípravy:

Vodu uveďte do varu, přidejte do ní trochu octa a sůl, 4 vejce postupně po jednom rozklepněte do naběračky a opatrně je nechte sklouznout do horké vody. Vařte mírným varem 1 – 2 minuty podle toho, jak chcete mít vejce uvařené. Pak je vyndejte děrovanou naběračkou. Rozmíchejte 200 g zakysané smetany se 150 g bílého jogurtu, 2 lžícemi olivového oleje, šťávou z 1/2 citrónu, solí, pepřem a svazečkem jemně nasekané pažitky. Do misek rozdělte natrhaný hlávkový salát, vejce, zalijte omáčkou a dozdobte zelenými natěmi.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist