Vejce s chřestem a pórkem

vejce-s-chrestem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vejce
4 ks
zelený chřest
200 g
pórek (10 cm dlouhý)
4 ks
šalotka
2 ks
máslo
40 g
olej
6 PL
citrón
1 ks
bílý vinný ocet
1 PL
sůl, bílý pepř a vločky pálivé papriky
dle chuti
pršut
100 g
sedmikráska
1 hrst

Postup přípravy:

Očištěný chřest a pórek uvařte v osolené vodě. Do misky položte volně potravinářskou fólii potřenou olejem, rozklepněte do ní vejce a spojte do ranečku. Tak připravte 4 ranečky, které zavěste na vařečku, vložte do hrnce s vroucí vodou tak, aby se nedotýkaly stěn a vařte je 3 až 5 minut podle toho, jak je chcete mít uvařené. Na zálivku rozmíchejte citrónovou šťávu se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem a vinným octem. Na zbylém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte vločky pálivé papriky, vlijte k zálivce a promíchejte. Na talíře rozdělte zeleninu, přidejte vejce a pršut, zalijte zálivkou a posypte sedmikráskami.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist