Zapečený chřest se šunkou a parmezánem

zapeceny-chrest-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

chřest
2 balíčky
šunka
150 g
máslo
1 ořech
vejce
1 ks
smetana
100 ml
parmezán
70 g
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Chřest oloupejte, tuhé konce odřízněte. Do vroucí osolené vody vložte očištěný chřest. Vařte asi 5-7 minut, vyjměte je z vody a nechte dobře odkapat. Po několika kouscích je zabalte do tenkých plátků šunky a naskládejte do máslem vytřené zapékací mísy. Mezitím rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Na závěr do tekutiny vmíchejte dvě třetiny nastrouhaného sýra. Směs nalijte na pórek, posypte zbylým nastrouhaným sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 – 20 minut.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.6.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist