Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou

Suroviny

brambory vařené
500 g
maso mleté
500 g
vejce
2 ks
cibule
1 ks
mrkev
100 g
petržel
100 g
celer
100 g
olej
dle potřeby
sůl, pepř
1 špetka
mléko
100 ml

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na plátky a polovinu z nich poklademe na olejem vymaštěný pekáč. Zeleninu nastrouháme nahrubo a polovinu dáme na brambory.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Cibuli nakrájíme na pánvi, osmahneme spolu s osoleným a opepřeným mletým masem a rozložíme do pekáčku na zeleninu. Pak na maso nasypeme zbytek zeleniny, na to položíme nakrájené brambory. Všechny vrstvy ještě trochu osolíme a opepříme. Vše zalijeme trochou vody a pozvolna pečeme. Po asi 30– 40 minutách zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali vejce, a zapékáme tak dlouho, až se povrch zbarví dozlatova.
Porce na talíři ozdobíme paprikou, buď syrovou, nebo lehce orestovanou.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.6.2012 6:29| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist