Zapečená vepřová krkovice s cibulkou

Suroviny

vepřová krkovice bez kosti
750 g
anglická slanina
100 g
šunkový salám
100 g
cibule
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
máslo
1 ČL
rajčatový protlak
80 g
česnek
2 stroužky
chilli
1 ČL
sůl
dle potřeby

Postup přípravy:

Na potření: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžičku chilli, sůl

Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množstvím nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Na povrch pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.  

Hodnocení

1.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2012 2:35| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist