Výtečná špenátová polévka se slaninou

Suroviny

špenát
200 g
smetana
500 ml
sůl
pepř
vegeta
česnek
4 stroužky
anglická slanina
60 g
olej
1 PL

Postup přípravy:

Čerstvé špenátové listy opereme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom je nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme asi 150 ml vody a krátce podusíme doměkka.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do hrnce přilijeme smetanu a za stálého míchání polévku přivedeme k varu. Dosolíme, dopepříme a přidáme vegetu dle chuti. Česnek prolisujeme a přidáme do polévky. Ještě krátce povaříme a sundáme z plotny. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a opečeme ji na rozehřátém oleji dokřupava. Polévku na talíři ozdobíme slaninkou, popřípadě bylinkami.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.10.2011 8:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist