Výtečná špenátová polévka se slaninou

Suroviny

špenát
200 g
smetana
500 ml
sůl
pepř
vegeta
česnek
4 stroužky
anglická slanina
60 g
olej
1 PL

Postup přípravy:

Čerstvé špenátové listy opereme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom je nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme asi 150 ml vody a krátce podusíme doměkka.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do hrnce přilijeme smetanu a za stálého míchání polévku přivedeme k varu. Dosolíme, dopepříme a přidáme vegetu dle chuti. Česnek prolisujeme a přidáme do polévky. Ještě krátce povaříme a sundáme z plotny. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a opečeme ji na rozehřátém oleji dokřupava. Polévku na talíři ozdobíme slaninkou, popřípadě bylinkami.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.10.2011 8:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist