Vietnamské knedlíčky se sójovou omáčkou v lahodném těstě

Suroviny

vepřové maso ve vlastní šťávě
340 g
sójová omáčka
1 PL
mletý černý pepř
1 špetka
křepelčí vajíčko
20 ks
lístek koriandru
1 svazek
solamyl
1 PL
jarní cibulka
1 svazek
kokosové mléko
200 ml
kypřící prášek
1 ks
hladká mouka
500 g
sůl
1 ČL

Postup přípravy:

Náplň:
340 g masa vepřové ve vlastní štávě, 1 lžíce sójová omáčka, pepř mletý černý dle chuti, 20 ks křepelčí vajíčka, lístky koriandru svazek, 1 lžíce solamylu, Cibulka jarní svazek

Těsto:
200 ml kokosové mléko,1 kypřící prášek, Mouka hladká 500 g, 1 lžička soli

Nejdříve dejte vařit křepelčí vajíčka. Vložte do studené vody a od momentu varu vařte asi 2 minuty. Pak vajíčka ochlaďte pod proudem studené vody a trpělivě oloupejte. Vepřové ve vlastní šťávě nakrájejte na drobné kousky. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným koriandrem a pepřem. Pořádně promíchejte, dosolte a zapracujte solamyl. Všechny suroviny na těsto dejte do hnětače a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na pomoučněný vál, vytvarujte do válečku a nakrájejte na 20 stejně velkých dílů. Každý kousek těsta zformujte do kuličky, kterou následně zploštíte – aby vznikly přibližně stejné oválné placky, silné asi půl centimetru. Doprostřed každé placky dejte lžíci masové směsi a jedno křepelčí vajíčko. Dávejte pozor, aby okraje byly volné – budou se pak lépe spojovat. Pečlivě stiskněte okraje k sobě.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2015 8:38| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist