Rakouské knedlíčky

Suroviny

tvrdý rohlík
7 ks
cibule
2 ks
vejce
1 ks
polohrubá mouka
7 PL
mléko
2 hrnky
petrželová nať
2 PL
muškátový oříšek
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme je přes noc ztvrdnout. Pak je dáme do mléka, aby se nasákly. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme cibuli.

Do rohlíků přidáme cibuli, vejce, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř a petržel. Vše smícháme rukou. Necháme stát 20 minut.

Pak ke směsi přidáme mouku, vše smícháme, podle hustoty těsta přidáme mléko nebo mouku. Tvarujeme kuličky. Dáme je do vroucí osolené vody a  vaříme asi 15 minut. Můžeme podávat k různým omáčkám.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2012 4:30| autor: nikazwillinge

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist