Rakouské knedlíčky

Suroviny

tvrdý rohlík
7 ks
cibule
2 ks
vejce
1 ks
polohrubá mouka
7 PL
mléko
2 hrnky
petrželová nať
2 PL
muškátový oříšek
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme je přes noc ztvrdnout. Pak je dáme do mléka, aby se nasákly. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme cibuli.

Do rohlíků přidáme cibuli, vejce, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř a petržel. Vše smícháme rukou. Necháme stát 20 minut.

Pak ke směsi přidáme mouku, vše smícháme, podle hustoty těsta přidáme mléko nebo mouku. Tvarujeme kuličky. Dáme je do vroucí osolené vody a  vaříme asi 15 minut. Můžeme podávat k různým omáčkám.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2012 4:30| autor: nikazwillinge

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist