Jemné tvarohové knedlíčky na sladko i slano

Suroviny

měkký tvaroh
500 g
strouhanka
150 g
hrubá mouka
550 g
žloutek
2 ks
máslo
50 g
sůl
citrónová kůra
sníh ze 2 bílků

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Máslo utřeme se žloutky, přidáme sůl, citrónovou kůru a postupně přidáváme tvaroh. Zahustíme strouhankou a moukou a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Tvoříme malé knedlíčky a ve vařící osolené vodě je vaříme asi 12 minut.

Zcedíme je, posypeme osmaženou strouhankou a pokapeme máslem nebo je můžeme posypat nastrouhaným sýrem či osmaženou cibulkou.

Pokud dáváme přednost sladké variantě, knedlíčky pocukrujeme a přelijeme rozmixovaným ovocem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.11.2011 11:31| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist