Velikonoční pečeně s nádivkou

velikonocni-pecene-s-nadivkou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kuřecí maso (nebo šunka)
200 g
strouhanka ze 2 rohlíků
2 ks
smetana
2 PL
vejce
1 ks
petrželka
2 PL
kapie
1/2 ks
hrášek
2 PL
sůl, pepř
dle chuti
muškátový květ
1 špetka
sypký bujón
1 ČL
vepřová pečeně
800 g
olej
dle potřeby
drcený kmín
dle chuti
hladká mouka
1 PL

Postup přípravy:

Do misky dejte 200 g jemně nesekaného nebo umletého uzeného kuřecího masa (nebo šunky), strouhanku ze 2 rohlíků, 2 lžíce smetany, vejce, 2 lžíce nasekané petrželky, 1/2 drobně nakrájené kapie, 2 lžíce hrášku, pepř, špetku muškátového květu, lžičku sypkého bujónu a dobře vše rozmíchejte. Přibližně 800 g vykostěné vepřové pečeně prokrojte na plát, mírně naklepejte, osolte, potřete nádivkou, stočte a ovažte potravinářským provázkem. Maso opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi, dejte do pekáčku, posypte solí a drceným kmínem, podlijte a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu vypečte do tuku, posypte lžící hladké mouky, zalijte vodou a povařte. Maso vraťte do šťávy a společně krátce prohřejte. Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.4.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist