Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

velikonocni-chleb-s-bylinkovou-naplni-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
300 g
prášek do pečiva
1 ČL
vejce
2 ks
mléko
100 ml
máslo
2 PL
drcený a celý kmín
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
mouka na vál
dle potřeby
měkký tvaroh
250 g
česnek
3 stroužky
jarní cibulka
2 ks
mladá kopřiva
1 hrst
zelená petrželka
1 hrst
kopr
2 PL

Postup přípravy:

Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, hrst mladých kopřiv, hrst zelené petrželky, 2 lžíce kopru, sůl, pepř

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Mléko rozšlehejte s 1 vejcem a přimíchejte rozehřáté vlažné máslo, sůl a drcený kmín. Vypracujte vláčné těsto, které přikryjte a nechte asi hodinu v chladu odležet. Tvaroh rozetřete s prolisovaným česnekem, najemno nakrájenými cibulkami (i s natí) a nasekanými bylinkami. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, natřete na něj náplň a zatočte do rolády. Konce dobře přimáčkněte. Závin přeneste na pečícím papírem vyložený pekáč (nebo stočte do pečicím papírem vyložené kulaté formy), povrch propíchejte několikrát vidličkou, potřete rozkvedlaným vejcem a posypte celým kmínem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova. Po částečném vychladnutí rozkrájejte chléb na plátky a podávejte k dušené, pečené nebo čerstvé zelenině.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.4.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist