Bezlepkový celozrnný chléb se semínky

Suroviny

kukuřičné mouky
110 g
pohankové mouky
240 g
rýžové mouky
150 g
instantního droždí
8 g
lněných semínek
2 PL
dýňových semínek
¼ sklenice
slunečnicových semínek
¼ sklenice
soli
1 PL
cukru
1 PL
teplé vody
550-600 ml

Postup přípravy:

Mouky, droždí, lněné semínko a cukr smíchejte. Přidejte 550 ml vody a smíchejte se suchými přísadami, než budete mít hladkou konzistenci. V případě potřeby přidejte trochu více vody. Přidejte dýňová a slunečnicová semínka a znovu promíchejte všechno dohromady. Pak přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 minut odležet. Až těsto nakyne, dejte ho na olejem vymazaný plech a nechte odležet po dobu 30 minut. Pečte v předehřáté troubě na  220˚C po dobu 50 minut, dokud se nepropeče. Poté nechte vychladnout.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.7.2016 8:02| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist