Vánoční závin s makovou náplní

Suroviny

polohrubé mouky

750 g

droždí

1 kostka

vlažného mléka

450 ml

másla

150 g

vejce

3 ks

soli

1 špetka

cukru

350 g

mletého máku

500 g

skořice

1 ČL

mouka na vyválení

tuk na vymaštění plechu

alobal

moučkový cukr

Postup přípravy:

Do mouky vytlačíme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme 125 ml mléka, promícháme s trochou mouky. Přikryté necháme kynout 15 minut.

Uhněteme se 125 ml mléka, máslem, vejcem, solí a 100 g cukru. Necháme znovu 20 minut kynout. Na náplň ohřejeme 200 ml mléka. Vmícháme mák, skořici, 250 g cukru a 2 celá vejce.

Těsto vyválíme do plátu o rozměrech asi 40 x 60 cm. Potřeme makovou hmotou. Na jedné úzké straně ponecháme 3 cm okraj. Těsto zavineme a uzavřeným koncem dáme na vymaštěný plech. Okolo závinu položíme složený alobal a necháme ještě kynout. Předehřejeme troubu na 220 °C. Pečeme 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist