Vánoční závin s makovou náplní

Suroviny

polohrubé mouky
750 g
droždí
1 kostka
vlažného mléka
450 ml
másla
150 g
vejce
3 ks
soli
1 špetka
cukru
350 g
mletého máku
500 g
skořice
1 ČL
mouka na vyválení
tuk na vymaštění plechu
alobal
moučkový cukr

Postup přípravy:

Do mouky vytlačíme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme 125 ml mléka, promícháme s trochou mouky. Přikryté necháme kynout 15 minut.

Uhněteme se 125 ml mléka, máslem, vejcem, solí a 100 g cukru. Necháme znovu 20 minut kynout. Na náplň ohřejeme 200 ml mléka. Vmícháme mák, skořici, 250 g cukru a 2 celá vejce.

Těsto vyválíme do plátu o rozměrech asi 40 x 60 cm. Potřeme makovou hmotou. Na jedné úzké straně ponecháme 3 cm okraj. Těsto zavineme a uzavřeným koncem dáme na vymaštěný plech. Okolo závinu položíme složený alobal a necháme ještě kynout. Předehřejeme troubu na 220 °C. Pečeme 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist