Na těsto: 70 g měkkého másla, 70 g jemného pískového cukru, 1 vejce, 75 g hladké mouky, ½ kypřicího prášku do pečiva Vitana, 60 g plnotučného tvarohu, 70 g moučkového cukru, 1 cukr s rumovou příchutí Vitana
Na zdobení: 1 poleva s marcipánovou příchutí Vitana, 1 poleva kakaová Vitana, 1 poleva s citrónovou příchutí Vitana, 100 g lískových oříšků, 100 g hořké nebo mléčné čokolády (dle libosti), 1 balení špejlí
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Ručně přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto dáme do formy o průměru 16 cm vymazané tukem a vysypané hladkou moukou a pečeme asi 30 minut při 170 °C. Pak ho necháme asi 30 minut vychladnout ve formě, než ho vyklopíme na mřížku, kde úplně vychladne.
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a cukrem s rumovou příchutí Vitana. Pečenou buchtu rukama rozdrobíme do misky. Tvarohovou směs promícháme s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky (cca 12–16 kusů). Ty dáme asi na hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly.
Když jsou kuličky dobře vychlazené, napícháme do nich špejle. Obalujeme v marcipánové, citrónové nebo kakaové polevě a zdobíme sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády. Praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchneme do kouliček. Ty budou pak na špejli lépe držet. Ještě před podáváním můžeme ozdobit mašličkou.