Valašské noky se slaninou a cibulkou

Suroviny

syrové brambory
600 g
brambory vařené ve slupce
200 g
sůl
pepř
hrubá mouka
80 g
anglická slanina
100 g
slanina
60 g
jarní cibulka
2 ks

Postup přípravy:

1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Obojí brambory pak promícháme, osolíme a opepříme.

2. Přisypeme hrubou mouku a vypracujeme tuhé těsto, asi jako na chlupaté knedlíky. Je-li těsto řídké, přidáme mouku.

3. Do vařící osolené vody vkládáme lžící vykrojené kousky těsta a vaříme 5 minut. Když vyplavou na povrch, vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.

4. Mezitím obě slaniny nakrájené na kostičky rozškvaříme na pánvi a přelijeme jimi na talířích rozdělené bramborové kousky. Navrchu pak valašské kúsky se slaninou posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:09| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist