Piškot: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky
Krém: 1 kelímek tučné zakysané smetany, 1 šlehačka, likér Amaretto dle chuti (lze nahradit rumem) moučkový cukr dle potřeb
Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie
Nejprve si upečeme piškot. Žloutky vyšleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. Potom vyšleháme z bílků sníh do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh přidáme k žloutkům, zlehka promícháme a přidáváme mouku. Pečeme při 180° do zezlátnutí.
Mezitím si připravíme krém. Zakysanou smetanu smícháme s amarettem či rumem, vyšleháme šlehačku a přimícháme ke smetaně. Piškot necháme vychladnout a potom polijeme kávou, můžeme přidat i ještě pár kapek rumu. Na piškot rozetřeme krém a posypeme kakaem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.