Teplý salát z restovaných fazolek

Suroviny

mražených fazolkových lusků

400 g

slaniny

100 g

másla

1 ČL

horkých brambor uvařených ve slupce (podle velikosti)

3-5

smetanového sýra (feta, balkán apod.)

100 g

masitých rajčat (nebo několik cherry rajčátek)

2 ks

sůl

dle chuti

zelená petrželka na ozdobu

dle libosti

Postup přípravy:

Fazolky nechte povolit. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte na pánvi vyškvařit spolu s máslem. Kostičky slaniny dejte stranou a uchovejte v teple. Na vyškvařený tuk vložte fazolky a orestujte je doměkka. Rajčata nakrájejte na kostky (cherry rajčátka překrájejte na čtvrtky). Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte do mísy a trošku osolte (opatrně, sýr i slanina jsou slané dost). Přidejte fazolky, kostičky slaniny a kousky rajčat a zlehka promíchejte. Povrch salátu posypte rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.10.2016 10:15| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist