Studená polévka s pórkem a bramborami

Suroviny

pórky /bílá část/
3 ks
másla
50 g
cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
celerové natě
1 svazek
kuřecího vývaru
750 ml
brambor
200 g
smetany
190 ml
pažitky
2 PL
sůl a bílý pepř

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nakrájený pórek, celer a česnek. Hrnec přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi 15 minut, nebo dokud není zelenina měkká. Nesmí zhnědnout.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 20 minut pod pokličkou vaříme. Odstavíme a necháme chvílu vychladnout. Pak polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Polévku pomalu znova přivedeme k varu a vmícháme smetanu.

Ochutíme solí a bílým pepřem a zahříváme, aniž by se polévka znova vařila. Podáváme vychlazenou a ozdobenou pažitkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2011 2:15| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist