Studená polévka s pórkem a bramborami

Suroviny

pórky /bílá část/
3 ks
másla
50 g
cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
celerové natě
1 svazek
kuřecího vývaru
750 ml
brambor
200 g
smetany
190 ml
pažitky
2 PL
sůl a bílý pepř

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nakrájený pórek, celer a česnek. Hrnec přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi 15 minut, nebo dokud není zelenina měkká. Nesmí zhnědnout.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 20 minut pod pokličkou vaříme. Odstavíme a necháme chvílu vychladnout. Pak polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Polévku pomalu znova přivedeme k varu a vmícháme smetanu.

Ochutíme solí a bílým pepřem a zahříváme, aniž by se polévka znova vařila. Podáváme vychlazenou a ozdobenou pažitkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2011 2:15| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist