Strouhaná bramboračka se zeleninou

Suroviny

mrkev
2 ks
petržel
1 ks
celer
1/2 ks
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
brambory
4 ks
sůl
pepř
majoránka
1 ČL
muškátový oříšek
1/2 ČL
bobkový list
1 ks
hřebíček
2 ks
vejce
1 ks
petrželová nať

Postup přípravy:

Na posypání: osmažená, na kostičky pokrájená slanina nebo jiná uzenina. Na oleji si orestujeme na hrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou – vaříme asi 45 minut.

Poté zeleninu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme na hrubo postrouhané brambory a vaříme dalších 15 minut. Na závěr vlijeme rozšlehané vejce a dochutíme muškátovým oříškem, majoránkou, petrželovou natí, pepřem a solí.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist