Šťovíková polévka se smetanou

stovikova-polevka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

brambora
250 g
čerstvý šťovík
100 g
vepřové nebo hovězí maso
300 g
vejce
3-4 ks
smetana ke šlehání
100 ml
hladká mouka nebo hotová jíška
1 PL
sůl, celý pepř
dle chuti
nové koření
dle chuti
bobkový list
dle chuti

Postup přípravy:

Maso dejte vařit s kořením a solí. Měkké maso vyjměte, vývar přeceďte a vložte do něj na kostky nakrájené brambory. Chvíli povařte a pak zahustěte šlehačkou rozmíchanou s hladkou moukou. Zase chvíli povařte. Pak vložte do polévky na kousky nakrájené maso, drobně rozkrájená vajíčka uvařená natvrdo a nakonec rozsekaný šťovík. Nechte přejít varem a odstavte.

Tip: při použití naloženého šťovíku ve slaném nálevu opatrně se solením.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist