Špekové knedlíky s bylinkami

Suroviny

obyčejných rohlíků
8 ks
slaniny
150 g
hrubé mouky
200 g
vajec
2 ks
zeleninového vývaru
150 ml
muškátového květu
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka nebo libeček
dle libosti

Postup přípravy:

Nakrájejte na malé kostičky 8 obyčejných rohlíků, rozložte je na plech a nechte oschnout v předehřáté troubě. Do mísy nasypte vychladlé rohlíky, přidejte k nim 150 g na kostičky nakrájené a opečené slaniny, 200 g hrubé mouky, 2 rozšlehaná vejce, 150 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, špetku muškátového květu a trochu nasekané zelené petrželky nebo libečku. Zpracujte na těsto. Mokrýma rukama utvořte větší koule, vložte je do vroucí osolené vody a uvařte je doměkka (asi 10 minut, lepší je knedlík vyzkoušet). Pak je vyndejte děrovanou naběračkou, propíchněte vidlicí, aby vyšla pára, a rozdělte na talíře. Podávejte přelité rozpuštěnou slaninou nebo máslem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 9:32| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist