Šošovica po furmansku

Suroviny

čočka
410 g
cibule
5-7 ks
uzený bůček
150 g
máslo
2,5 PL
špecle
220 g
olej
0,5 dcl
párek
3 ks
sůl, mleté černé koření, petrželová nať
ocet

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Šošovicu opláchneme a namočíme do vody. Ošúpeme cibuľku, osmažíme ju na masle do sklovita.
Do hrnca dáme variť šošovicu, potom pridáme cibuľu a údené mäso, prikryjeme a varíme zhruba 50 minút. Asi 10 minút pred dovarením dáme do osolenej vody variť špecle a varíme ich kým nie sú mäkké. Medzitým si rozhorúčime olej a z múky pripravíme zápražku. Keď je šošovica dovarená pridáme do nej zápražku. Ochutíme podľa chuti octom, korením soľou a môžeme pre chuť pridať aj vegetu. Šošovicu podávame aj so špeclami a nakrájaným údeným mäsom a vňaťou podľa chuti.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2012 5:36| autor: zuzanika

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist