Sněhové řezy s čokoládou

snehove-rezy-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

bílek
3 ks
krupicový cukr
180 g
kukuřičný škrob
1 ČL
hořká čokoláda
210 g
smetana ke šlehání
450 ml
ztužovač šlehačky
2 ks
zahradní nebo lesní ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené)
350 g
trošku čokolády na ozdobu
dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 3 bílky, 180 g krupicového cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu, 30 g nastrouhané hořké čokolády

Náplň: 180 g nalámané hořké čokolády, 450 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 350 g zahradního nebo lesního ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené), trocha rozehřáté čokolády na ozdobu

Z bílků ušlehejte sníh, přidejte polovinu dávky cukru a ušlehejte do tuha. Přidejte zbytek cukru rozmíchaný s kukuřičným škrobem a nastrouhanou čokoládou. Z pečícího papíru vystřihněte 3 obdélníky 10 x 25 cm, položte je ne plech a pomocí cukrářského sáčku na ně nastříkejte sněhovou hmotu. Vložte do trouby vyhřáté na 140°C a pečte asi 1,5 hodiny. Potom troubu vypněte a nechte pláty vevnitř vychladnout. Nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu vyšlehejte se ztužovači do tuha. Na vychladlé pláty natřete čokoládu, nastříkejte šlehačku, poklaďte ovocem (kompotované slijte, mražené nechte povolit a osušte) a pocákejte rozpuštěnou čokoládou. Moučník uložte na hodinu do chladu a podávejte.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist