Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno. Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne tak, aby ulpívala na vařečce. Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1,5 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky. Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, přelijeme do nádoby a dáme do ledničky. Po zatuhnutí směs vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4x v půlhodinových intervalech. Pak uložíme do mrazáku.