Smetanová omáčka s koprem a vejci

Suroviny

mléko

600 ml

vývar

300 ml

smetana

200 ml

máslo

80 g

vejce

4 ks

hladká mouka

4 PL

voda

2 PL

ocet

4 ČL

kopr

svazek

cukr

sůl

Postup přípravy:

V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu. Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Koprovou omáčku servírujeme s knedlíkem nebo brambory a natvrdo uvařenými vejci.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.2.2016 1:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist