Smetanová omáčka s koprem a vejci

Suroviny

mléko
600 ml
vývar
300 ml
smetana
200 ml
máslo
80 g
vejce
4 ks
hladká mouka
4 PL
voda
2 PL
ocet
4 ČL
kopr
svazek
cukr
sůl

Postup přípravy:

V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu. Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Koprovou omáčku servírujeme s knedlíkem nebo brambory a natvrdo uvařenými vejci.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.2.2016 1:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist