Šlehaná bábovka s citrónovou kůrou

Suroviny

polohrubé mouky

200 g

moučkového cukru

250 g

vajec

4 ks

oleje

4 PL

vody

4 PL

vanilinového cukru

1 balíček

kypřícího prášku do pečiva

1/2 balíčku

strouhané citrónové kůry

1/2 ČL

soli

1 špetka

tuk na vymazání formy

mouka na vysypání formy

moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vanilinový cukr, olej, citrónovou kůru a vodu a všleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr do těsta lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané bábovkové formy několik centimetrů pod okraj a v troubě vyhřáté na 160°C zvolna upečeme. Hotovou bábovku necháme krátce prochladnout, vyklopíme ji z formy a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.10.2016 9:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist