Šlehaná bábovka s citrónovou kůrou

Suroviny

polohrubé mouky

200 g

moučkového cukru

250 g

vajec

4 ks

oleje

4 PL

vody

4 PL

vanilinového cukru

1 balíček

kypřícího prášku do pečiva

1/2 balíčku

strouhané citrónové kůry

1/2 ČL

soli

1 špetka

tuk na vymazání formy

mouka na vysypání formy

moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vanilinový cukr, olej, citrónovou kůru a vodu a všleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr do těsta lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané bábovkové formy několik centimetrů pod okraj a v troubě vyhřáté na 160°C zvolna upečeme. Hotovou bábovku necháme krátce prochladnout, vyklopíme ji z formy a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.10.2016 9:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist