Sekaná pečeně se slaninou a petrželkou

Suroviny

mleté maso (1/2 hovězí a 1/2 vepřové)
500 g
starší žemle
2 ks
slanina
40 g
vejce
1 ks
cibule
1 ks
mléko
1 dcl
hladká mouka
1 PL
jemně nasekaná zelená petrželka
1 hrst
česnek
1-2 stroužky
bílek na potření
1 ks
sůl, pepř
dle chuti
majoránka
dle chuti
petrželka na posypání
dle chuti

Postup přípravy:

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme. Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme. Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist