Sekaná pečeně se slaninou a petrželkou

Suroviny

mleté maso (1/2 hovězí a 1/2 vepřové)

500 g

starší žemle

2 ks

slanina

40 g

vejce

1 ks

cibule

1 ks

mléko

1 dcl

hladká mouka

1 PL

jemně nasekaná zelená petrželka

1 hrst

česnek

1-2 stroužky

bílek na potření

1 ks

sůl, pepř

dle chuti

majoránka

dle chuti

petrželka na posypání

dle chuti

Postup přípravy:

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme. Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme. Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist