Sekaná pečeně se slaninou a petrželkou

Suroviny

mleté maso (1/2 hovězí a 1/2 vepřové)

500 g

starší žemle

2 ks

slanina

40 g

vejce

1 ks

cibule

1 ks

mléko

1 dcl

hladká mouka

1 PL

jemně nasekaná zelená petrželka

1 hrst

česnek

1-2 stroužky

bílek na potření

1 ks

sůl, pepř

dle chuti

majoránka

dle chuti

petrželka na posypání

dle chuti

Postup přípravy:

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme. Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme. Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist