Sekaná pečeně s míchanými vejci

Suroviny

mleté tučnější maso
500 g
vejce
6 ks
slanina
50 g
starší žemle
2 ks
mléko
1 dcl
cibule
1 ks
hladká mouka
2 PL
jemně nasekaná zelená petrželka
2 PL
bílek na potření
1 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, vlijeme 5 rozšlehaných mírně osolených vajec, za stálého míchání je necháme trochu ztuhnout a odstavíme z ohně. Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme je nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme zbylá vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl a dobře promícháme. Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii, směs rovnoměrně posypeme petrželkou a rovnoměrně pokryjeme míchanými vejci na slanině. Pomocí dolní fólie masovou směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou a potřeme bílkem. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté asi na 150 °C (pozor, při vyšší teplotě by mohla sekaná prasknout!) a upečeme za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Sekaná je výborná teplá i studená.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist