Sekaná pečeně s míchanými vejci

Suroviny

mleté tučnější maso

500 g

vejce

6 ks

slanina

50 g

starší žemle

2 ks

mléko

1 dcl

cibule

1 ks

hladká mouka

2 PL

jemně nasekaná zelená petrželka

2 PL

bílek na potření

1 ks

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, vlijeme 5 rozšlehaných mírně osolených vajec, za stálého míchání je necháme trochu ztuhnout a odstavíme z ohně. Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme je nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme zbylá vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl a dobře promícháme. Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii, směs rovnoměrně posypeme petrželkou a rovnoměrně pokryjeme míchanými vejci na slanině. Pomocí dolní fólie masovou směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou a potřeme bílkem. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté asi na 150 °C (pozor, při vyšší teplotě by mohla sekaná prasknout!) a upečeme za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Sekaná je výborná teplá i studená.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist