Rizoto s telecím masem a pomerančem

rizoto-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zeleninový bujón
3 kostky
voda
1,2 l
rýže arborio
300 g
olivový olej
4 PL
cibule
1 ks
telecí maso
300 g
mrkev
1 ks
řapíkatý celer
1 stonek
bílé víno
150 ml
pomeranč
2 ks
parmezán
30 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte z vody a kostek zeleninový bujon. Propláchněte rýži a nechte ji odkapat. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte na malé kousky nakrájené telecí maso, osolte a duste, až se tekutina odpaří. Přidejte rýži, nakrájenou mrkev a nakrájený řapíkatý celer a zalijte vínem. Zvolna vařte a míchejte, až se tekutina vsákne, zalijte trochou vývaru, další přilévejte, teprve až když se předchozí vstřebal, osolte a opepřete. Vařte, až je rýže měkká, pak vmíchejte oloupané, na kousky nakrájené pomeranče a 2 lžíce jemně nastrouhaného parmezánu. Rozdělte do misek a posypte ještě hoblinkami parmezánu.

Tip: rizoto by mělo zůstat kašovité, ne příliš suché.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist