Rizoto s telecím masem a pomerančem

rizoto-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zeleninový bujón
3 kostky
voda
1,2 l
rýže arborio
300 g
olivový olej
4 PL
cibule
1 ks
telecí maso
300 g
mrkev
1 ks
řapíkatý celer
1 stonek
bílé víno
150 ml
pomeranč
2 ks
parmezán
30 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte z vody a kostek zeleninový bujon. Propláchněte rýži a nechte ji odkapat. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte na malé kousky nakrájené telecí maso, osolte a duste, až se tekutina odpaří. Přidejte rýži, nakrájenou mrkev a nakrájený řapíkatý celer a zalijte vínem. Zvolna vařte a míchejte, až se tekutina vsákne, zalijte trochou vývaru, další přilévejte, teprve až když se předchozí vstřebal, osolte a opepřete. Vařte, až je rýže měkká, pak vmíchejte oloupané, na kousky nakrájené pomeranče a 2 lžíce jemně nastrouhaného parmezánu. Rozdělte do misek a posypte ještě hoblinkami parmezánu.

Tip: rizoto by mělo zůstat kašovité, ne příliš suché.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist