Řízky s jogurtem

Suroviny

prsní kuřecí řízek
8 ks
zakysaná smetana nebo jogurt
1 ks
česnek
4 stroužky
strouhanka
dle potřeby
vejce
2 ks
sůl, pepř nebo jiné koření
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí řízky obalené v jogurtu nebo smetaně jsou šťavnaté a křupavé. Jde o jednoduchou změnu, která má ale vynikající výsledky. Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme jogurt, vejce, česnek a koření.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Kuřecí řízky klasicky naklepeme a okořeníme, potom namáčíme v marinádě a uložíme do lednice. Necháme den odležet. Druhý den takto naložené maso obalíme ve strouhance (nebo v rozdrcených kukuřičných lupínkách) a osmažíme. Použít lze samozřejmě i vepřové maso, které je potom díky marinádě více šťavnaté.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:03| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist